Een gelukkig begin van het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is begonnen! Een frisse start kan spannend zijn, maar het kan ook overweldigend en stressvol zijn. Gedurende deze tijd is het daarom van belang dat je goed voor jezelf zorgt. Het is niet makkelijk om stress en angst te lijf te gaan en het kan veel van je lichaam en je gezondheidstoestand vereisen. Zorg er daarom in eerste instantie voor dat je gezond bent. Met behulp van planning en organisatie zal de rest van je jaar geweldig en winstgevend zijn.

Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen om dat te bereiken.

Beweeg dagelijks

Het is belangrijk dat je ondanks je drukke schema toch regelmatig beweegt. Voel je beter en blijf in vorm door dagelijks je hartslag voor minimaal 30 minuten te verhogen. Een workout geeft namelijk hormonen vrij die ervoor zorgen dat je je energieker en gelukkiger voelt. Geef je humeur dus een boost door bijvoorbeeld in de pauze te gaan wandelen of door ’s ochtends, voor je werk, met yoga bezig te zijn. Je kunt natuurlijk ook altijd al werkend in beweging komen 😉

Vraag om hulp

Niemand kan alles zelf doen. Het is daarom belangrijk dat we om hulp/advies vragen. We zijn Productiviteits Ninja’s, geen superhelden. Maak je last wat lichter door aan een collega, je vrouw of iemand anders te vragen of ze je kunnen helpen met specifieke zaken. Je zult er geen spijt van krijgen.

Prioriteer en organiseer

Maak een lijst van alles wat gedaan moet worden en ga er voorzichtig doorheen. Prioriteer de belangrijke taken en verplaats de taken die later in de maand of zelfs volgende maand gedaan kunnen worden. Op deze wijze kun je je verantwoordelijkheden prioriteren en je tijd optimaal benutten.

Investeer in een goede planner. Schrijf in detail elk plan op dat je voor de komende weken hebt en beheer je tijd goed. Is time management een wederkerend probleem voor je? Meld je dan vandaag nog aan voor onze ‘Denk Productief!’ workshop! Tijdens deze workshop zullen onze Productiviteits Ninja’s je laten zien hoe je op een efficiënte wijze meer gedaan kunt krijgen.

Eet gezond

Vaak vergeten we om goed voor onszelf te zorgen wanneer we met lange en drukke dagen te maken hebben. Het is echter van essentieel belang dat je goed eet en dat je geen maaltijden overslaat. Vooral het ontbijt is heel erg belangrijk omdat het je de energie geeft die je nodig hebt om de dag door te komen. Heb je hier niet voldoende tijd voor? Zet dan de avond van tevoren al alles klaar voor je ontbijt en maak ook alvast een gezonde lunch voor de volgende dag. Tonijn, noten, avocado, volkoren producten, gebakken kip en gestoomde groenten geven je de boost die je nodig hebt gedurende de dag.

Wat doe jij om dit jaar gladjes en succesvol te laten verlopen? Heb je er al eens over nagedacht om je in te schrijven voor een van onze workshops?

Door Julie Morris