Maak kennis met ons team van Ninja’s!

Marcel van den Berg

Directeur en Productiviteits Ninja

Marcel is een enthousiaste en dynamische trainer, consultant en ondernemer. Hij is veelzijdig en heeft een brede werkervaring van multinationals tot lokale non-profit organisaties. Hij past al jaren principes van slim en productief werken toe in verschillende functies in binnen- en buitenland. Marcel heeft de afgelopen jaren honderden mensen getraind en gecoacht om slimmer te werken en tijd te besparen.

Mijn expertise

Doordat ik een brede interesse en internationale werkervaring heb – van grote multinationals tot kleine non-profit organisaties in Afrika – kan ik me goed inleven in de werksituatie van mensen en begrijp ik de dynamieken die er spelen in de werkomgeving. Ik heb jarenlange ervaring in het toepassen van principes van ‘productief en slim’ werken en ben in staat om zaken eenvoudig en helder uit te leggen, te vertalen en toe te passen.

Waarom ik dit doe

Tijdens mijn werk in het buitenland kwam ik in aanraking met het werk van verschillende mensen die schreven over hoe je slimmer en productiever kon werken. Ik dacht altijd dat ik al best goed georganiseerd en gestructureerd was, maar ik leerde te werken en denken op een ander niveau. Van efficiënt naar effectief! Het ‘proces’ en het ‘hoe’ van werken fascineerde mij meer dan het inhoudelijke werk zelf, maar niemand leert je dat op school of de universiteit! Daarom wil ik zoveel mogelijk mensen helpen om dezelfde rust en voldoening in hun werk en leven te ervaren als ikzelf.

Mijn achtergrond

Na mijn studie economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ben ik begonnen als management trainee bij ORMIT. Ik heb daarna een aantal jaar in de financiële wereld gewerkt als projectmanager en management consultant. In 2007 ben ik met mijn gezin naar Afrika verhuisd en heb ik in Kenia en Mozambique gewoond en gewerkt als adviseur en later als directeur voor internationale organisaties in de landbouw. Na terugkeer in Nederland ben ik me gaan richten op training en coaching van kenniswerkers in het beter en slimmer organiseren van hun werk en leven.

LinkedIn profiel van Marcel

Ik heb van meerdere trainers een cursus gehad, maar Marcel weet je als geen ander te betrekken en te boeien.

Stefan van der Voort | Toyota Nederland

3Weetjes over mij ...
 • ik vind hardlopen heerlijk
 • rond mijn 18e liet ik mijn haar lang groeien en speelde ik gitaar in een hardrock band
 • ik speel gitaar, bas, piano en drums, maar geen van allen echt goed

Fokke Kooistra

Directeur en Productiviteits Ninja

Fokke is organisatiecoach en expert in slimmer werken en productiviteit. Hij is een veelgevraagd spreker en coach. Al meer dan tien jaar is hij gepassioneerd door productiviteit en slimmer werken. Hij heeft veel ervaring in het trainen en coachen van mensen uit allerlei soorten organisaties. Als geen ander weet hij met veel humor mensen te inspireren meer uit hun dag te halen en anders en bewuster te leven.

Mijn expertise

Vanuit mijn ervaring in management en project management functies heb ik aan den lijve ervaren dat het bij timemanagement en productiviteit niet alleen om de tips en trucs gaat. Steeds weer opnieuw ontdek ik dat mijn eigen gedrag en gewoonten een belangrijke rol spelen bij mijn eigen productiviteit en effectiviteit. Wat ik zelf heb ontdekt overbrengen aan andere mensen is iets wat ik met passie al meer dan 10 jaar doe.

Waarom ik dit doe

Toen ik bij de aansturing van 5 teams en meer dan 70 mensen merkte dat mijn eigen overzicht van projecten en taken niet meer lukte in mijn hoofd ben ik een zoektocht begonnen naar betere en slimmere manieren van werken. Door er veel over te lezen en zelf een aantal trainingen te volgen groeide mijn enthousiasme. Het overzicht dat het mij gaf en het – ondanks veel werk – met rust in je hoofd kunnen werken is iets wat ik iedereen gun. Daarom ben ik begonnen met zelf mensen te coachen en te trainen in wat ik zelf heb ontdekt.

Mijn achtergrond

Tijdens mijn studie theologie aan de Universiteit van Utrecht groeide mijn interesse in IT. Die bijzondere combinatie van theologie en technologie is een rode draad in mijn carrière. Trainen en coachen in verschillende vormen is altijd een onderdeel van mijn werk geweest. Ik heb gewerkt in diverse management functies en heb een brede bestuurlijke ervaring.  Ik hou ervan om me met verschillende dingen tegelijkertijd bezig te houden. Ik ben opgegroeid in Harlingen in Friesland, maar inmiddels wonen we als gezin al meer dan 20 jaar in Almere.

LinkedIn profiel van Fokke

the ninja
3Weetjes over mij ...
 • Ik ben getrouwd met Anneke en we hebben samen 5 kinderen.
 • Ik ben verslaafd aan chocola.
 • En groot fan van Formule 1.

Annemarie Koning

Manager Logistiek en Klanttevredenheid

Annemarie is de spil in de operatie van ons team en zorgt er voor dat alles voor onze klanten en trainers goed geregeld is voor een optimaal resultaat.

Mijn expertise

Vanuit mijn vak als directiesecretaresse heb ik vele jaren ervaring in de ondersteuning van managers en afdelingen. In die rol heb ik ook conferenties en symposia georganiseerd. Ik heb er plezier in om mensen en projecten te ondersteunen en mee te denken in wat nodig is en hoe de organisatorische processen en de beleving van mensen verbeterd kunnen worden.

Waarom ik dit doe

Nadat ik een open workshop had gevolgd van Graham Allcott over de werkwijze van Think Productive werd ik enthousiast over het slimmer en met meer plezier werken. Het is belangrijk dat je met plezier en meer rust je werk kunt doen en ik ben blij dat ik deel uit maak van een professioneel team dat zich hier met enthousiasme voor inzet!

Mijn achtergrond

Mijn opleiding voor directie secretaresse heb ik bij Schoevers in Rotterdam gevolgd. Mijn werkervaring ligt bij een internationaal bedrijf in Zwijndrecht (Van Leeuwen Buizen) en bij de Publieke Omroep. Zowel de internationale ervaring van het bedrijfsleven als de dynamiek en veelzijdigheid van de wereld van Radio & TV kan ik in mijn functie als manager logistiek en klanttevredenheid goed gebruiken.

the ninja
3Weetjes over mij ...
 • Ik ben fan van Amerika en van veel (maar niet alles) van wat Amerikaans is
 • Zingen vind ik erg leuk en ik doe dit het liefst samen met anderen
 • Ik bak graag taarten alleen bij ons thuis eet niemand ze mee op… en dat zegt niets over de taarten!

Arjo de Vroome

Trainer en Productiviteits Ninja

Arjo is een ervaren trainer, coach en interim-(project)manager en is gewend om te werken met verschillende mensen (in teams) binnen organisaties.

Mijn expertise

Als ervaren trainer, coach en interim-(project)manager ben ik gewend om te werken met verschillende mensen (in teams) binnen organisaties. Hierbij beweeg ik me van het strategisch niveau naar de operationele to do’s en alles daartussen. Mijn internationale achtergrond – in het buitenland wonen en werken met multiculturele teams – zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel in het samenwerken met mensen uit verschillende culturen. Deze ingrediënten zorgen er dan ook voor dat ik als “Productiviteits Ninja” individuen en teams help om doelmatig richting te geven aan en balans te houden in hun werk- en privéleven.

Waarom ik dit doe

Ik sta ’s morgens op met de gedachte “ik wil weer wat bereiken vandaag!”. En ik help graag anderen om hetzelfde te doen – uitdagingen aangaan, projecten verder brengen, relaties verdiepen. En in dit alles werkend en levend vanuit de rust. Om mijn energie te focussen geniet ik ervan om systemen te creëren en te fine-tunen om grote en kleine projecten op de delen in hapklare brokken.

Vanuit mijn 12 jaar werken met productiviteits principes en tools, is het verlangen ontstaan om ook andere mensen te laten ontdekken wat een effectieve dag inhoudt. En zodoende, hen in staat te stellen om dichter bij de doelen te komen die ze voor ogen hebben, korte- of lange-termijn, op het werk of thuis.

Mijn achtergrond

Mijn natuurlijke discipline om dingen te organiseren en te ordenen zorgde ervoor dat ik tijdens mijn opleiding International Business ook nog tijd over had voor ontspanning en vriendschappen. Mijn eerste baan als projectleider bij één van de publieke omroepen daagde me verder uit om mijn werk en taken nog beter te organiseren zodat we overzicht hielden en onze doelen behaalden. In de afgelopen 15 jaar heb ik samen met diverse (inter)nationale non-profit organisaties en vrijwilligers-netwerken nieuwe strategieën ontwikkeld en geïmplementeerd om de beoogde doelen te bereiken, gebruikmakend van diverse productiviteitsmethodes en tools.

LinkedIn profiel van Arjo

the ninja
3Weetjes over mij ...
 • Ik geniet van kamperen en wandelen in ruige natuur, samen met mijn vrouw Willeke
 • Ik heb 8 jaar in West Afrika gewoond
 • Ik heb al meer dan 250,000 FlyingBlue-miles verdiend met het vliegen over de hele wereld

Callista Vink

Social Media en Marketing Manager

Callista verzorgt de communicatie via Social Media en helpt bij het bekendmaken van Think Productive online. Ook verzorgt zij de blogposts en doet vertaalwerk.

Mijn expertise

Ik werk graag met mensen en waar mogelijk probeer ik mensen te helpen om hun leven gemakkelijker te maken. Op dit moment is mijn specialisatie het helpen van mensen door middel van sociale media posts en vertalingen. Elke dag leer ik meer en probeer ik die informatie toe te passen in mijn eigen leven en het geweldige is dat ik het ook met anderen kan delen.

Waarom ik dit doe

Of je nu student bent of de baas van een onderneming, het leven is een hectische gebeurtenis waar velen zich elke dag doorheen vechten. Vaak gaat het gepaard met een heleboel stress, worden doelen niet altijd bereikt en zijn mensen ongelukkig. Ik heb het zelf meegemaakt tijdens mijn studiejaren en met sommige banen. Het geeft dus een fijn gevoel wanneer je mensen kunt helpen hun productieve leven te verbeteren en ze nieuwe inzichten te geven. En samen leren we steeds meer.

Mijn achtergrond

Mijn hele leven staat in het teken van het grijpen van kansen en jezelf verrijken. Dat betekent ook dat ik vele verschillende soorten banen heb gehad waarvan ik altijd iets mee heb genomen. Van origine ben ik archeoloog, na mijn afstuderen ben ik een verzorgster geweest van iemand met hersenletsel. Nu heb ik de bijzonder mooie mogelijkheid gekregen om voor Think Productive West-Europa te werken. In eerste instantie als vertaalster en uitvoerder van de Nederlandse versie van het tijdschrift ‘Productive Magazine’. Later is dat uitgebreid tot het beheren van de sociale media van Think Productive Benelux en het schrijven van blogposts. Met veel plezier lees en leer ik meer over productiviteit en vind ik het een geweldige ervaring om die kennis met mensen, door middel van posts, te delen. We willen immers allemaal productief, stressvrij en met een blij gevoel onze doelen bereiken, toch?

Linkedin profiel van Callista

the ninja
3Weetjes over mij ...
 • Mijn werkzaamheden voor Think Productive Benelux verricht ik vanuit Mexico.
 • Ik houd van motorrijden en heb dat ook een lange tijd met veel passie en plezier gedaan op mijn Yamaha XJ 6S Diversion.
 • Op vakantie ben ik niet van een goed boek weg te slaan.

Graham Allcott

Oprichter en Productiviteits Ninja

Graham heeft Think Productive opgericht in 2009 in Engeland.

Graham heeft Think Productive opgericht in 2009 in Engeland. Hij is één van de meest gevraagde trainers en sprekers in Engeland op het gebied van timemanagement en productiviteit. Hij heeft bijna duizend mensen gecoacht van bankiers tot studenten, vrijwilligers en leden van het Britse parlement. Graham is de auteur van het boek “Zo word je een Productiviteits Ninja” dat in het Nederlands is verschenen in 2015. Begin 2014 is het Engelse boek wereldwijd uitgegeven door Icon Books.
the ninja
the ninja