Boek: De Wet van OER

Bedankt!

Wat fantastisch dat je De Wet van OER hebt gelezen en je in actie bent gekomen om er nog verder in te duiken! Lees hieronder verder.

Auteurs v.l.n.r: Fokke Kooistra, Paul Eikelboom & Ivo Kouters

Geef je leven een wending met De wet van OER: Onafhankelijk, Evenwichtig, Resoluut

Herontdek wat je waard bent (alles), leer zelf te bepalen hoe je op mensen en dingen reageert, maak ruimte voor wat jij werkelijk wilt doen.

Het is knap wat jij alle dagen voor elkaar krijgt. Toch leef je afwachtend. Meer dan je beseft. Want je aandacht is gericht op alles dat nu eenmaal moet, op wat anderen doen, op wat er op je beeldschermen tevoorschijn komt. Je beweegt zo slim met alles en iedereen mee dat je elke dag weer vol vertrouwen afwacht. Want wat er ook op je afkomt, jij weet hoe jij jezelf daarop aanpast.  

Maar weet je nog wat jij zelf werkelijk wilt? En doe je dat dan ook? Die vragen hebben wij onszelf ook gesteld. Daarom hebben wij onderzocht hoe je de regie kunt krijgen in plaats van af te wachten. Alles dat we daar nu over weten willen we delen met jou. Het staat in ons boek De wet van OER, we geven er training en coaching in, we doen alles dat bijdraagt aan het voltooien van onze missie: jou leren om de regie te krijgen in jouw leven. Zodat je niet alleen maar doet wat moet, maar ook wat jij zelf werkelijk wilt. Want de tijd vliegt.

‘Met De wet van OER ben je net een Ninja: je zorgt dat wat je echt wil doen ook echt gebeurt.’

‘De wet van OER is Persoonlijk Leiderschap: eerst regie over jezelf, daarna regie in je omgeving.’

‘Kernvraag is steeds: wat kan ik hier nu zelf DOEN, ondanks alles wat er verder nog speelt.’

Hoe dan?

De wet van OER komt met heldere begrippen en duidelijke stappen. Zo krijg je een goed beeld van wat het is en hoe het werkt. Je leert hoe je Onafhankelijk wordt door Interne Validering, hoe je Evenwichtig wordt door Rationele Effectiviteit en hoe je Resoluut wordt door Intrinsieke Motivatie.

Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden die we allemaal herkennen. Daardoor krijg je inzicht in wat je zelf met De wet van OER kunt bereiken. Uiteindelijk ontdek je hoe alles dat in het boek wordt uitgelegd samenkomt in actie. Jouw actie. Compleet met een door jouzelf in elkaar gezet script om je te helpen de regie te krijgen en jouw leven de door jouzelf gewenste wending te geven.

Sneak preview

Om acties te maken is het nodig dat je van tevoren al precies weet wat je gaat realiseren. Daarom formuleren Ninja’s hun missie altijd zonder twijfel. Ze weten voor zichzelf al dat ze hun doel gaan bereiken. Ze hoeven als het ware alleen nog maar het pad naar het doel te bewandelen; de uitkomst staat al vast.

Eén van de tools die Ninja’s daarvoor gebruiken is het SMARTEST omschrijven van hun doel: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden, Eerlijk, Spannend, Trouw. SMART kennen veel mensen wel. Met de Wet van OER ga je verder: je draait jezelf geen rad voor ogen met knappe redenaties (Eerlijk), je stelt jezelf al levendig voor hoe het eruit ziet als je doel is bereikt (Spannend) en je laat je niet van de wijs brengen door verhalen van anderen (Trouw).

Voel je vrij om hier ons trainings- en coachingsaanbod te bekijken en meer te weten over hoe we jou en je team kunnen helpen met het in de praktijk brengen van De Wet van OER.

Geraadpleegde boeken

Zie hieronder een selectie van boeken die ons inspireren – wie weet jou ook!

De stapel op volgorde van boven naar beneden:

 • Zo word je een Productiviteits Ninja
  Graham Allcott – 9789462961371
 • De 5 frustraties van teamwork
  Patrick Lencioni – 9789047001966
 • De moed van imperfectie
  Brené Brown – 9789400514218
 • Weg met alle regels
  Marcus Buckingham & Curt Coffman – 9789027468772
 • De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
  Stephen R. Covey – 9789047054641
 • Drive
  Daniel Pink – 9789047009672
 •  Good to great
  Jim Collins – 9789047093848
 • Gemba kaizen
  Masaaki Imai – 9780071790352
 • De geluksfabriek
  Maurits Bruel Clemens Colsen – 9789055941292
 • Bijbel in gewone taal
  NBG – 9789089120403
 • De salesparadox
  Toine Simons – 9789090351186
 • Your best year ever
  Michael Hyatt – 9780801075896

Blijf op de hoogte!

Vergeet Think Productive niet te volgen op voor wekelijkse updates en inspiratie! Stuur vooral een connectieverzoek naar de auteurs Fokke Kooistra, Paul Eikelenboom en Ivo Kouters.

Vragen?

Wil je wat vragen of heb je een opmerking? Stuur ons een bericht sturen via hallo@thinkproductive.nl. Dat waarderen wij enorm, want alles wat wijzelf hebben geleerd (en nog zullen leren) zetten wij in om mensen te ondersteunen in hun dagelijkse praktijk.