5 Manieren om Jouw Wilskracht te laten toenemen

‘Ik wil meer bewegen!’ Dit is iets wat de meesten van ons weleens gezegd hebben. Maar hoe vaak heb je dit kunnen doorvoeren en heb je meer gesport? Als je antwoordt niet zo vaak is dan hoef je je geen zorgen te maken want daar gaat verandering in komen. Hier zijn 5 tips om jouw wilskracht te verhogen:

1. Doe iets leuks

Sporten komt in verschillende vormen en maten voor. Je kunt lessen volgen, joggen, lid worden van een sportschool, gebruik maken van een personal trainer of een sportschema opstellen – het doel hier is om meer te bewegen, het maakt niet uit hoe je het doet. Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dat je het leuk vindt. Als je geen hardloper bent moet je jezelf ook niet dwingen om te gaan joggen. Zodra je plezier begint te krijgen is de kans groter dat je het blijft doen en dat je er misschien zelfs naar uitkijkt.

kickboxing-course-1178261_1280-768x548

2. Vertel het aan andere mensen

Het is zo gemakkelijk om zelf ‘vals te spelen’ en je plannen om te bewegen naar de volgende dag door te schuiven. Als vrienden, familie en je sociale netwerken ervan op de hoogte zijn wordt het moeilijker om het over te slaan. Door tegen je vrienden of je partner te zeggen dat je gaat hardlopen of naar de sportschool gaat in de avond, kun je een duwtje krijgen dat ervoor zorgt dat je het ook daadwerkelijk doet en het zorgt ervoor dat andere mensen je niet voor andere dingen gaan uitnodigen.

3. Stel realistische doelen vast

Als sporten iets nieuws voor je is, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat je de dag nadat je begonnen bent met sporten een marathon kunt rennen. Zorg ervoor dat je realistische en meetbare doelen hebt. Zet geen te grote druk op jezelf, neem de tijd om je doel te bereiken. Dit zorgt er ook voor dat je grote teleurstellingen en tegenslagen vermijdt.

runners-635906_1280-768x512

4. Krijg motivatie van buitenaf

Naast mensen te vertellen over je plannen om te sporten, is het ook de moeite waard om te kijken naar externe motivatie. Rennen voor goede doelen, apps die je helpen met bewegen door herinneringen te sturen en lid worden van trainingsgroepen kunnen echt behulpzaam zijn op dagen waar de bank iets te comfortabel wordt.

mountain-bikes-766172_1280-768x512

5. Ga op zoek naar handlangers

Of je nu een groep vrienden of collega’s hebt waarbij je jezelf kunt toevoegen of je gaat op zoek naar mensen, onderdeel uitmaken van een groep mensen die dezelfde ideeën hebben als jij kan een grote motivatie zijn. Een groot aantal sportscholen bieden sportlessen aan en de meesten bestaan uit groepslessen met een instructeur. Er zijn ook hardloop clubs die elkaar ontmoeten om samen te rennen. Je kunt ook altijd je eigen club beginnen als er in jouw omgeving geen groepen zijn waar jij geïnteresseerd in bent.

Heb je onze tips geprobeerd? Hoe motiveer jij jezelf om meer te bewegen? Laat het ons weten en deel je gedachten met ons op Twitter @thinkproductive.

Door Hannah Urbanek