9 zaken op je bureau die je weg moet gooien…

Hieronder volgt een gedeelte van een interview met Graham Allcott in de Huffington Post. Het origineel (in het engels) vind je hier.

Als je bedenkt dat je bureau je thuis is als je niet thuis bent, is het goed om aandacht te besteden aan hoe je die dus organiseert. Vooral als je bedenkt dat een rommelig bureau kostbare energie slurpt, zorgt voor inefficiëntie en onnodig stress kan veroorzaken.

Zelfs als je werkplek een kleine ‘cubicle’ is of een opklaptafel in je woonkamer, kun je het zo organiseren dat het je workflow optimaal bevordert. Het begint met accepteren dat multitasken een mythe is en dat je beter kunt ‘monotasken’ legt Graham Allcott uit in het boek ‘How to be a Productivity Ninja‘. Graham is oprichter van Think Productive, een internationaal bureau dat workshops organiseert op het gebied van productiviteit en slimmer werken. Een belangrijk onderdeel hiervan is Coaching op de werkplek.

detox your work space

“Richt je op één ding tegelijk tot een natuurlijk eindpunt (eind van een hoofdstuk van een rapport bijvoorbeeld), of totdat het klaar is en zorg dat je alleen spullen die daarmee te maken hebben op je bureau hebt.”

Allerlei spullen en papieren op je bureau leiden af en ook al denken we door de mentaliteit van multitasken dat het niet zo is, het stoort je concentratie en verhoogt het risico dat je van het een naar het ander overgaat.

De sleutel om je bureau op te ruimen? Allcott raad aan om een vaste plek of postbakje te hebben waar alle nieuwe dingen in terechtkomen. Zelfs als je een klein bureau hebt (zorg dan dat een hoek van het bureau wordt gebruikt voor nieuwe papieren, post, bonnetjes etc.) Anders loop je het risico dat je hele bureau een postbakje wordt.

“Vervolgens verander je de relatie met nieuwe informatie door het op een stapel te leggen en met jezelf af te spreken dat je er niet naar hoeft te kijken of over na hoeft te denken tot een bepaald moment” aldus Graham.

Graham vertelt verder dat iedereen op z’n eigen manier omgaat met werk en het verwerken van informatie. Wat hij vaak tegen komt is dat mensen stress ervaren zodra er nieuwe informatie binnenkomt of op hun bureau belandt doordat ze geen goede plek hebben om het te laten.

In het artikel worden vervolgens via foto’s 9 zaken genoemd die je van je bureau moet halen:

1. Post-its

2. Spreuken en gezegden

3. Foto’s en herinneringen

4. Speeltjes

5. Stapels papier

6. Etensresten

7. Kabels

8. Pennen en markeerstiften

9. Kranten, magazines en boeken

Lees hier verder voor het hele artikel (in engels)