Flexwerken wordt steeds normaler en steeds meer mensen beginnen de voordelen ervan te waarderen. Dit is een redelijk nieuw concept en we willen van iedereen die op afstand werkt een Productiviteits Ninja maken die het flexwerken zoveel mogelijk omarmt en we laten je in dit artikel zien wat de reden daarvoor is en hoe dit kan worden bereikt.

Ontdek!

Dankzij het flexwerken kun je je dagelijkse routine aanpassen, omdat je niet elke dag op het kantoor hoeft te zijn. Je kunt vanuit verschillende locaties werken, denk bijvoorbeeld aan bibliotheken en café’s, en dat kan een welkom alternatief zijn.

Als je behoefte hebt aan een meer professionele omgeving voor de juiste mindset, dan zijn flexwerkplekken een geweldige optie. Je zou zelfs buiten kunnen werken op een warme dag. Frisse lucht heeft een geweldige invloed op de hersenfuncties!

Verminder risico’s en beperkingen

We kunnen pas echt de voordelen uit het digitale tijdperk halen wanneer er flexibel gewerkt wordt. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om online te werken; je kunt waar en wanneer dan ook inloggen en op deze wijze kun je een aantal beperkingen tegengaan die geassocieerd worden met het negen tot vijf kantoorleven.

De reistijd naar en van het werk is voor de meeste werknemers een bron van ellende. Door vanuit huis te werken kun je echter de geldzorgen en stress die gepaard gaan met het reizen reduceren en dat kan een grote opluchting zijn. Acht uur achter een bureau zitten kan schadelijk zijn en ook daar kan het flexwerken een oplossing voor zijn, vooral als mensen het gebruiken om actiever te zijn gedurende een dag.

Werk- privébalans

Dankzij het flexwerken hebben werknemers een groter gevoel van controle over hun leven. Verplichtingen zoals medische afspraken of APK-keuringen worden vaak rondom de werkdag gepland. Wanneer je meer zeggenschap hebt over je werkuren kun je ook meer geven en nemen.

Wanneer je een betere werk- en privébalans hebt voel je je vaker gelukkiger met beide elementen. Net zoals iedereen wil je niet het gevoel hebben dat je werk je leven dicteert en door flexibel te gaan werken kun je hier verbetering in aanbrengen. Jezelf op de eerste plaats zetten helpt ook op het kantoor, het verhoogt namelijk je gevoel van geluk en dat wordt weer gelinkt aan een verhoogde productiviteit op het werk!

Wanneer werkroutines flexibel zijn kan het moeilijk zijn om de aantal uren die je gewerkt hebt bij te houden. Onderzoek toont aan dat dit in langere uren resulteert, maar met de juiste documentatie (zoals bijvoorbeeld timesheets) hoeft dit geen probleem te zijn voor de werkgever of werknemer.

Economische voordelen

Een wereldwijd werkplekonderzoek heeft aangetoond dat werkgevers geloven dat de opbrengst en de productiviteit toenemen dankzij flexwerk. Wanneer de juiste maatregelen worden genomen zal het wonderen verrichten voor individuen en bedrijven.

Flexibel werken komt met vele voordelen en zoals de naam al aangeeft kan het ook werken op een vloeibare individuele basis. Werk jij zelf op afstand? Deel jouw tips voor het werken op afstand met ons door onderaan een opmerking te plaatsen of Tweet ons via @thinkprodNL.

Door Lilli Hender