Hou je team ook op afstand gemotiveerd

Of je nu een eenmanszaak hebt of een goed lopende zaak met werknemers die op afstand werken en die zich over de hele wereld bevinden, iedereen weet hoe moeilijk het is om productief te blijven wanneer je je niet in een kantooromgeving bevindt. Maak daarom gebruik van een aantal tips en trucs waarmee je jouw werknemers, die op afstand werken, scherp kunt houden.

Een effectieve werknemer wordt vaak gezien als iemand die verbonden is met de bedrijfscultuur en die betrokkenheid toont op de werkvloer. Voor sommige mensen werkt een kantooromgeving echter gewoonweg niet. In het algemeen zullen werknemers goed werk verrichten wanneer ze zelf mogen bepalen waar ze werken.

Motiveer

Je werknemers voelen zich misschien verbonden met je, maar zelfs het meest verbonden team kan soms te maken hebben met verminderde motivatie. Als manager moet je jouw team de macht geven over hun eigen werk en ze naar succes leiden door middel van een time management workshop, door een schema uit te werken of door duidelijk je verwachtingen weer te geven.

Schema’s

Een werknemer die op afstand werkt en die moeite heeft met het behalen van de productiviteitsniveau’s kan het moeilijk vinden om zijn of haar tijd in te plannen of die persoon kan niet goed omgaan met het gemis van een kantoorstructuur. Ik bedoel hier niet mee te zeggen dat je van ze moet eisen dat ze jouw schema volgen, maar door een inzicht te hebben in hun dag en door aanbevelingen te geven zul je jouw werknemers die op afstand werken helpen succesvol te zijn.

Vraag je werknemers met welke problemen ze te kampen hebben. Misschien zijn ze net verhuisd en zijn ze zich nog steeds aan het aanpassen. Ze kunnen ziek zijn of misschien hebben ze te veel afleidingen thuis en kunnen ze zich maar met moeite focussen op hun werk. Zachtaardige begeleiding werkt wonderen en het maakt niet uit of je mensen aanraadt om een speciale ruimte in te richten voor hun werk of dat je ze op een gestructureerde wijze taken geeft gedurende de overgang zodat je ze kunt begeleiden op een productief pad. Je kunt je werknemers die op afstand werken helpen om succesvol te zijn door een duidelijk pad naar succes te creëren. Daarnaast zal er een meer consistente en productieve communicatie tot stand komen en ze zullen zich meer verbonden voelen met het werk dat ze doen. Praat met ze en help ze succesvol te zijn.

Duidelijke verwachtingen

Je kunt mensen motiveren door duidelijk weer te geven wat je verwachtingen zijn. Laat je werknemers daarom weten wat ze moeten doen en hoe dat de grotere bedrijfsdoelstellingen zal bevorderen. Dit zal ze niet alleen helpen om voorwaarts te blijven gaan maar het zal ze ook motiveren om gebruik te maken van het creatieve denken. Help ze om datgene wat gedaan moet worden in stukjes op te breken en laat ze vrij rondvliegen en zelf met creatieve oplossingen komen.

Werknemers die op afstand werken kunnen geweldig werk voor je verrichten. Ze moeten echter wel weten wat ze doen en hoe ze het moeten doen en daarnaast moet er ook sprake zijn van duidelijke communicatie. Hoe zorg jij ervoor dat je op afstand werkende team gemotiveerd blijft? Laat het ons weten door onderaan een opmerking te plaatsen of Tweet ons via @thinkprodNL

Door Mary Grace