In balans door een 4-daagse werkweek?

Door tijd vrij te maken voor jezelf en door je vakantiedagen volledig te benutten kun je de werk- privé balans optimaliseren. Maar wat als je nou eens niet alleen van je vakantiedagen afhankelijk bent, omdat je elk weekend het gevoel hebt dat je op vakantie bent? Zou het 3-daagse weekend dé volgende trend kunnen worden?

Een onderzoek dat gehouden werd door Optima Villas liet zien dat 66% van de ondervraagden tevreden waren met de hoeveelheid vakantiedagen die ze tot hun beschikking hadden. Aan de andere kant gaf 29% van de Britten aan dat een aantal extra vrije dagen per jaar hun productiviteit zou verbeteren. Misschien moeten managers de optie van een 4-daagse werkweek eens in ogenschouw nemen om te zien of het voor hun team zou kunnen werken. Ook al zegt niemand misschien ‘Nee’ tegen meer vrije dagen, het concept van een 4-daagse werkweek werkt niet voor iedereen.

Vraag jij je af of een 3-daags weekend de prestaties van jouw team zou kunnen verbeteren? Bekijk dan de infographic hieronder eens van het team van Investmentzen.

Why Every Weekend Should Be A 3 Day Weekend

Via: InvestmentZen.com

Door Hannah Urbanek