Hoe ik Productief Blijf: Arjo de Vroome

Het blog van Think Productive biedt verschillende ideeën aan waarmee je jouw productiviteit op een dagelijkse basis kunt laten toenemen. Binnen deze reeks artikelen worden bijvoorbeeld de geheimen van de meest efficiënte Productiviteits Ninja’s gedeeld. Deze keer nemen we een kijkje in het productieve leven van Think Productive Trainer Arjo de Vroome.


Over Arjo

Beroep: Trainer Think Productive

Bedrijf: Think Productive West-Europa

Locatie: Nederland

Andere titels: Facilitator Compassion Nederland, 4e Musketier

Wat is er belangrijk aan jouw werkplek?

Dat het opgeruimd is (bureau liefst zo leeg mogelijk) en dat er geen tot weinig afleidingen zijn. Ik hou van rust om me heen.

Welke Ninja eigenschap heb je het beste onder de knie?

Rustig & kalm en voorbereid: ik bereid trainingen, overleggen en andere zaken goed voor. Op deze wijze wordt niet alleen mijn tijd maar ook die van anderen optimaal benut en kunnen we samen de beste resultaten behalen. Ik blijf onder de meeste omstandigheden kalm en rustig en daardoor kan ik vanuit alle rust werken en beslissingen nemen.

Aan welke Ninja eigenschap werk je nog steeds?

Ik werk nog steeds regelmatig aan ‘Meedogenloosheid’. Ik vind het leuk om voor andere mensen dingen te doen of dingen te regelen en ik heb zelf een brede interesse. Ik probeer echter bewust bezig te zijn met ‘Nee’ zeggen.

Zonder welke 5 apps zou je niet kunnen leven?

Captio – een handige tool waarmee je jezelf snel taken kunt mailen.

Focus Keeper – handig voor Pomodoro sessies.

Scannable – handig voor het scannen van bonnen en aantekeningen.

TED-app – ter inspiratie.

KLM-app – omdat ik regelmatig reis.

Wat is jouw favoriete kantoorartikel en waarom is het een favoriet?

Voor het uittekenen van ideeën en voor brainstormsessies gebruik ik graag een Whiteboard.

Gedurende welk deel van de dag is je aandacht het meest proactief?

’s Morgens vroeg voor 11.00 uur.

Welke truc gebruik jij als je moe bent of moeite hebt je aandacht te behouden gedurende de dag?

In zulke situaties helpt het als ik fruit eet of als ik gebruik maak van mijn Focus Keeper app.

Wat is jouw beste advies voor het verlagen van stress?

Zorg voor ‘lucht’ in je agenda! Plan je dagen dus niet helemaal vol (max. 80%). Je hebt dan namelijk de tijd om dingen uit te werken en er is ruimte voor onverwachte zaken.

Wat is jouw e-mail regime?

Ik verwerk mijn mail 2-3 keer per dag. In het weekend bekijk of beantwoord ik in principe geen e-mails.

Wat is jouw favoriete manier om een pauze te nemen in het midden van de dag?

Ik lees graag een artikel in een tijdschrift of ik kies ervoor om een stukje te gaan lopen.

Wat is het geheim van jouw productiviteit?

Weten waarom je de dingen doet en daar eventuele ideeën of acties aan toetsen alvorens ze te gaan doen. Mijn ‘tweede brein’ is hier ondersteunend aan.

Heb je zelf nog een aantal goede tips om productief te blijven? Deel ze dan met ons via @thinkprodNL of laat je door ons interviewen! Het proces is simpel; wanneer je contact met ons opneemt zullen we je via e-mail een vragenlijst toesturen. Deze vragenlijst stuur je, samen met een foto, ingevuld naar ons terug en wij zullen daar een mooie blogpost van maken. We hopen dat we op je kunnen rekenen!

Door Callista Vink