Apptip: Post-it® Plus App | Brainstormen 2.0

postitrd_plusapp_built-PICBrainstormen is ontzettend leuk om te doen. Vooral met van die plakbriefjes. Ik ben alleen te vaak aangelopen tegen een beperking van die briefjes. Als je een mooie tijd hebt gehad met mensen en de brainstorm heeft wat opgeleverd komt altijd dit moment: hoe zorg je nu dat die briefjes betekenis houden en dat er wat mee gebeurt?

De volgende stap van zo’n brainstorm, het verwerken van die briefjes, vind ik geen leuke klus. Je kunt er natuurlijk een foto van nemen maar dat is op zichzelf statisch. Soms wil je na afloop als je de foto ziet nog wat meer schuiven en groeperen. Ik had al wel eens gedacht hoe handig het zou zijn om die briefjes automatisch te herkennen zodat je er mee aan de slag kan gaan in de digitale werkelijkheid. Tada, Post-it, de bedenker van die briefjes heeft een iPhone/iPad app ontwikkelt die precies dat doet wat ik hierboven beschrijf. Briljant!

Evernote had al de mogelijkheid om met Post-it’s te werken maar die aanpak is tot nu toe gericht op individuele briefjes. De Post-it Plus App gaat duidelijk een stap verder,

Na de brainstorm maak je in de app een foto van het whiteboard of de tafel waar de briefjes op geplakt zijn en de app is in staat om de individuele briefjes te herkennen. Vandaar kun je ze groeperen, mooi op een rijtje zetten. En natuurlijk exporteren of delen. De eerste versie van de app werkt al behoorlijk goed. Maar het zou mij niet verbazen als in de toekomst een integratie met Evernote ingebakken zit.

Om met de app te kunnen werken heb ik wel ontdekt dat voor het beste resultaat je met onderstaande twee dingen rekening moet houden:

– Zorg dat er voldoende contrast is tussen de kleur van de Post-it en de stift of pen die je gebruikt.
– Zorg bij het nemen van de foto voor een goed contrast tussen de kleur van het briefje en het oppervlak waar de briefjes op geplakt zijn.

Voor de prijs van de app hoef je het niet te laten, de app is namelijk gratis en hier te downloaden. Op dit moment is de app alleen voor je iPhone en iPad beschikbaar.

De website van Post-it heeft trouwens leuke content voor het gebruik van Post-it briefjes om je productiviteit te verhogen.