Gebruik Pocket voor een leeg hoofd

Je bent vast weleens aan het surfen op internet, op zoek naar informatie voor een project waar je mee bezig bent. Opeens besef je je dat je al een half uur aan het surfen bent en niet eens meer weet waar je in eerste instantie naar op zoek was. Je zag een interessant artikel over één van je hobbies en dat wilde je echt even lezen. Al klikkend kom je van de ene site op de andere… Weg concentratie en focus die je nodig had om waar je mee bezig was af te maken. Later die dag is je project nog niet af en weet je ook niet meer precies wat je nu voor interessant artikel had gelezen en kun je het niet meer terugvinden.

220px-Jeans_pocket_backHet overkomt iedereen en is begrijpelijk. Wel is het jammer, want misschien had je graag je oorspronkelijke taak goed afgerond en vond je tegelijkertijd het artikel dat je vond zo interessant dat je het eigenlijk wilde bewaren voor later, om nog eens rustig door te lezen of ergens op te slaan. Gevolg, een open eindje in je hoofd dat blijft circuleren en dat je het liefst wilt sluiten anders veroorzaakt het onrust in je hoofd.

Stop het in je broekzak

Als je als Ninja rustig en kalm wil zijn heb je een Tweede Brein nodig – een systeem buiten je hoofd dat alles voor je bijhoudt, zodat je je hoofd kunt gebruiken om na te denken over dingen in plaats van aan dingen.

Maar hoe zorg je dat je zaken die je tegenkomt en op een later moment wilt lezen vastlegt op een veilige en makkelijke manier? Gebruik maken van bookmarks of favorieten in je internet browser vind ik te omslachtig en onoverzichtelijk. Bovendien heb ik daar niet zo makkelijk toegang toe via mijn telefoon of tablet. Er zijn verschillende apps die je hiervoor kunt gebruiken. Mijn persoonlijke favoriet is Pocket. Een simpele (en gratis) app die je kunt installeren in je browser, op je telefoon en op je tablet. Als je ’s middags op je werk een artikel, website, video of wat dan ook tegenkomt die je wilt bewaren voor later, sla je deze eenvoudig op in Pocket. Als je bijvoorbeeld in de trein zit op weg naar huis, kun je op je telefoon je leeslijst pakken en de betreffende artikelen lezen of sites bekijken. Bovendien kun je vanuit Pocket heel makkelijk artikelen die je wilt bewaren opslaan in Evernote bijvoorbeeld of delen met anderen via social media.

Deze korte video (1:40min) laat zien wat Pocket is en hoe het werkt.

Ga naar www.getpocket.com en maak een gratis account aan om vandaag nog te kunnen beginnen!

Veel succes!