Geen energie als je het nodig hebt? Hack je dag door Aandachts Management!

We hebben op ons blog al vaker geschreven over ‘Aandachts Management’ bijvoorbeeld in ‘de A is van Aandacht‘ en ‘Time Management?‘.

Deze week schreef zelfs het bekende Amerikaanse zakenblad Forbes hierover! Een mooie erkenning voor ons werk als Think Productive. Onze collega’s Graham Allcott en Grace Marshall worden in het artikel genoemd.

Geen energie als je het nodig hebt?

Heb je wel eens een moment op de dag dat je iets belangrijks moet doen, maar dat het niet lukt en het voelt alsof je brein ermee is gestopt? Je moet iets opleveren en je wilt het ook doen, maar kunt je niet meer concentreren en er komt niets meer uit je handen… De oplossing: Aandachts Management.

Deel je dag anders inENERGY LOGO

Bij iedere baan horen verschillende soorten taken. Van het nemen van grote, belangrijke beslissingen tot het bijwerken van contactgegevens van relaties, archiveren van documenten of de printer cartridge vervangen. Niemand is de volledige werkdag door scherp en geconcentreerd. Door je werk in te delen op basis van de aandacht en energie die ervoor nodig is, kun je de momenten dat je veel energie en concentratie hebt gebruiken voor taken die veel vergen. Op momenten dat je minder scherp bent, doe je klussen die niet je volle aandacht nodig hebben. Het is zonde om je ‘goede momenten’ te gebruiken met het bijvullen van printerpapier, terwijl dat juist een handig klusje is om te doen als je weinig energie en concentratie hebt.

Hoe doe je dit? Maak een lijst met alle soorten taken die je op een normale werkdag doet. Kijk vervolgens naar de afgelopen paar weken en vraag jezelf af: wanneer voelde ik me geconcentreerd en productief en wanneer juist niet? Plan vervolgens je dag zo dat je acties die veel aandacht en energie vragen doet op momenten dat je veel energie en aandacht hebt. Je kunt zelfs je actielijst indelen naar hoeveel energie je nodig hebt voor een bepaalde actie. Bijvoorbeeld: Proactief, Actief en Inactief. Als je dan bijvoorbeeld weinig energie en aandacht kunt opbrengen, doe je acties die staan onder het kopje Inactief.

Lees hier het artikel over Aandachts Management op Forbes.

Succes!

Er kunnen geen opmerkingen geplaatst worden.