Hoe 15 minuten bewegen je brein weer activeert!

Regelmatig bewegen zorgt voor betere mentale prestaties. Een van de redenen hiervoor is dat bewegen zorgt voor het eiwit ‘Brain-Derived-Neurotrophic Factor’ (BDNF) in de hersenen. Dit eiwit bevordert de aanmaak van gezonde cellen in de hersenen. Onderzoek naar BNDF laat zien dat er een duidelijk verband bestaat tussen een hoog BNDF gehalte en de werking van je geheugen en leren.

Vijftien tot twintig minuten beweging per dag maakt al een groot verschil: dus even hardlopen of fietsen of een workout terwijl je een DVD kijkt is al voldoende. Behalve een verbetering in je geheugen zorgt 15 minuten bewegen volgens een onderzoek in de British Journal of Sports Medicine ook voor een opmerkelijke toename van je hersenactiviteit. Dit is zichtbaar gemaakt in ‘hitte-scans’ van de hersenen.

Kortom, een Productiviteits Ninja hoeft geen uren door te brengen in de sportschool of marathons te lopen. Het lijkt valsspelen, maar ‘net genoeg’ beweging kan al voldoende zijn en het verschil uitmaken voor je dag.

Improve Brain Power With Regular Exercise

Behoefte aan meer van dit soort tips? Lees het boek ‘How to be a Productivity Ninja’ door Graham Allcott of boek één van onze workshops.