Het eerste halfjaar in vogelvlucht

In onze workshops leggen we het belang uit van reflectie in je werk. Door bijvoorbeeld 5 minuten aan het begin van de dag te nemen om de 3 belangrijkste taken die je die dag af wilt hebben op te schrijven. En natuurlijk wekelijk het doornemen van je Wekelijkse Checklist. Het terugkijken is een onderdeel van die reflectie en vlak voor de zomervakantie is ook zo’n moment waarop terugkijken helpt om focus en scherpte te behouden.

In de afgelopen maanden zijn er best een aantal dingen gebeurd waarvan het de moeite waard is om met jullie te delen. Deze weken leven veel mensen weer toe naar de vakantie. Misschien een goed idee om ook zelf even terug te bladeren in je agenda om een beeld te krijgen wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van Think Productive over de afgelopen maanden.

Workshops, lezingen en coaching

Natuurlijk waren we bij bedrijven en organisaties in binnen en buitenland over de vloer om één van onze workshops  te geven, een lezing te doen of iemand te coachen. En we organiseerden een aantal open inschrijving workshops.

Week van de Ondernemer

Marcel en ik waren tijdens de week van de ondernemer present op het innovatie plein van Permanent Beta. Aan de digitale vaardigheden tafel konden mensen terecht met hun vragen over productiviteit, slimmer werken en ondernemen. Een aantal hoogtepunten van de Week van de Ondernemer vind je hier.

Jaarcongres Controlling en CFO day

Marcel verzorgde op deze beide events masterclasses onder de titel: Werk slimmer, niet harder. We merken dat de thema’s workflow management, digitale vaardigheden en stress reductie bij veel organisaties op de agenda staat. Kijk voor een terugblik op deze events op Jaarcongres Controlling en CFO day.

Evernote meetups van Permanent Beta

Meerdere keren per jaar organiseert Permanent Beta Evernote meetups, meestal in MeetBerlage in Amsterdam. Fokke is co-organizer van deze meetups. De laatste sessie was een intro sessie voor mensen die net beginnen met Evernote. De volgende sessie zal meer gericht zijn op geavanceerd gebruik van Evernote.

ZZP café van BNR nieuwsradio

Afgelopen zaterdag was Fokke te gast bij het BNR nieuwsradio programma ZZP Café. Samen met Aukje Nauta sprak hij over productief werken door regelmatig te reflecteren. Een verslag van die uitzending met een link naar de opname van het programma vind je hier.

Nu jij: Plan voor je vakantie een uurtje in om voor jezelf het afgelopen half jaar eens door te nemen. Wat waren jouw hoogtepunten?