7 Mythes over Productiviteit Onthuld

Elke week delen we een heleboel Productiviteits Ninja tips met je op ons blog. Er zijn vele verschillende Productiviteit tips en soms kunnen ze een beetje tegenstrijdig zijn of zelfs verwarrend. De missie vandaag is om 7 Productiviteit Mythes te onthullen…

1. ‘Ik kan meer gedaan krijgen als ik multitask.’

Heb je ooit gehoord dat mensen te veel hooi op hun vork nemen? Dat is wat multitasken inhoudt – hoe meer taken je tegelijkertijd probeert te voltooien hoe minder elk van die taken gedaan wordt. Maak in plaats daarvan gebruik van mono-tasken: Voltooi elke taak eerst voordat je verder gaat met de volgende taak. Op deze wijze kun je elke taak je volledige aandacht geven.

2. ‘Om uit een dip te komen moet ik op volle kracht vooruit blijven gaan.’

Dipjes zijn een natuurlijk fenomeen van werk. Er zullen altijd tijden zijn wanneer je voelt dat je min of meer op je best bent. Wanneer je je motivatie voelt wegslippen of wanneer je moe begint te worden en afgeleid, dan is het soms het beste om even een pauze in te lassen en er later weer verder mee te gaan.

Take-a-Break-768x546

3. ‘Deze tip zorgt ervoor dat iedereen nog productiever kan worden!’

Jammer genoeg is productiviteit niet iets algemeens wat voor iedereen hetzelfde is. Wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor je baas, je partner of een collega. Wees niet bang om uit te zoeken wat voor jou werkt, zelfs als het betekent dat je tegen de norm ingaat.

4. ‘Ik moet langer werken om meer gedaan te krijgen.’

Probeer beter gebruik te maken van de uren die je al hebt om je werk te voltooien. De oplossing hiervoor kan mono-tasken zijn of het afwerken van je meest moeilijke taak aan het begin van de dag. Nogmaals, zoek naar datgene wat voor jou werkt!

No-distractions-768x508

5. ‘Het internet maakt me minder productief!’

Voor sommige mensen kan het lijken alsof dit het geval is maar dat hoeft niet zo te zijn! Geloof het of niet, het internet kan je vriend zijn wanneer het gaat om productiviteit – je hoeft alleen maar te weten hoe je met je wapens om moet gaan en hoe je ze op een productieve wijze kunt gebruiken.

6. ‘Druk bezig zijn = productief.’

Nee. Productief = productief.

7. ‘Ik ben niet meer te helpen!’

Dat is voor niemand het geval! We blijven volhouden dat iedereen aanpassingen kan maken aan hun werk- en organisatiegewoontes zodat ze hun productiviteit een boost kunnen geven. En ja, daar hoor jij ook bij.

Help-Human-not-superhero-768x529

Wil je weten waar je moet beginnen? Bestel dan nu het boek ‘Zo word je een Productiviteits Ninja’ of boek een plaats voor onze publieke workshop op 8 september.

Door Steph Rathbone