Een Afspeellijst die bij jouw Productiviteit past

Doe datgene waarvan je geniet en geniet van wat je doet. Het leven is bedoeld om geleefd te worden en dat houdt ook in dat je plezier moet hebben terwijl je de wereld verovert als een Productiviteits Ninja! Wat is beter dan naar je favoriete muziek te luisteren terwijl je productief bezig bent gedurende de dag? Op deze wijze kun je je perfecte Afspeellijst creëren:

Eerst moet je adresseren waar je productief mee bezig wilt zijn, voordat je kunt bepalen welke muziek je aan je Afpeellijst zou moeten toevoegen. Beslis of je muziek nodig hebt om je te helpen concentreren tijdens een trainingssessie, je werk of je dagelijkse taken.

Instrumentale Muziek

Instrumentale muziek kan de concentratie en productiviteit van een persoon verhogen. De reden hiervoor is dat de teksten mensen meestal afleiden van hun werk omdat ze in gedachten meezingen met het nummer. Ontspannende vormen van muziek zorgen ervoor dat er een hogere werkethiek wordt geproduceerd in vergelijking met de mensen die helemaal niet naar muziek luisteren. Als je een snel naderende deadline hebt, helpt klassieke muziek je om beter te kunnen focussen en het zorgt ervoor dat je je ontspannen en minder gestrest voelt.

Productivity-Playlist-768x412

Versnel

Wanneer je werk moet doen waarvoor je zelfvertrouwen nodig hebt, denk aan het in elkaar zetten van een presentatie of zelfs een trainingssessie, dan is ontspannende muziek misschien minder ideaal omdat het ervoor kan zorgen dat je in slaap wilt vallen. Soms moet je naar muziek luisteren met teksten die je helpen versnellen. Muziek waar je van wilt gaan dansen is perfect! Selecteer alleen geen nummers waar je je werk helemaal door vergeet!

Timer

Je kunt je Afspeellijst gebruiken om bij te houden hoeveel tijd je wilt besteden aan je werk. Zorg ervoor dat de lengte van je Afspeellijst synchroon loopt met de hoeveelheid tijd die je aan je werk/ taak wilt besteden. Op deze wijze word je afspeellijst een onderbewuste timer en sla je twee vliegen in één klap – muziek helpt je met je productiviteit en tijdmanagement.

Ontsnappen

Muziek is een geweldige manier om te ontsnappen aan een rumoerige werkplaats, terwijl je bezig bent met een taak. Het resultaat is dat ‘muziek je hersenen bezighoudt gedurende een bepaalde periode’ en het helpt je om je aandacht op te bouwen. Zorg ervoor dat je naar muziek luistert die niet afleidt. Het moet echter wel muziek zijn die je kan afschermen van alle afleidingen om je heen.

Craft-your-Playlist-768x461

Afspeellijst Favorieten

Hier zijn een aantal favorieten van mijn Afspeellijst:

Disney Instrumentaal – verschillende artiesten
Clair de Lune – Debussy
Bummelpetrus – André Rieu
River flowers in you – Yiruma
Survivor – Destiny’s Child

Welke nummers bevinden zich in jouw Afspeellijst? Laat het ons weten via @thinkprodNL

Door Rosie To