Blijf kalm en aai je huisdier

Heb je een stressvolle dag? We hebben allemaal van ademhalingsoefeningen, meditatie en het nemen van pauzes gehoord. Heb je ook al gehoord van het aaien van een huisdier? Huisdieren zijn meer dan alleen maar schattige beestjes met vacht. Het is bewezen dat ze ons ook helpen met onze algemene gezondheid en welzijn. Eén van de grootste voordelen is dat ze stress helpen verminderen. Laten we nu eens zien waarom dat het geval is.

Hart

Huisdieren verbeteren je hart door de hartslag te reguleren en de bloeddruk te verlagen. Dit is één van de gezondheidsvoordelen van wat ook wel ‘het huisdier effect’ wordt genoemd. De studie toont aan dat je cardiovasculaire gezondheid enorm verbeterd kan worden door het aaien van of kijken naar huisdieren.

Pets-to-Destress-768x568

Bewegen

Daarnaast zorgen huisdieren ervoor dat je in beweging blijft, vooral honden omdat je ze moet uitlaten. Beweging zorgt niet alleen voor een gezondere levensstijl maar het helpt je ook om je stress te beheren.

Verbeter je humeur

De aanname bestaat dat mensen die huisdieren bezitten minder vaak last hebben van depressies dan mensen die geen huisdieren bezitten. Huisdieren zijn geweldige maatjes die je helpen om te gaan met eenzaamheid en isolatie door je genegenheid te geven en je af te leiden van de stress in je leven.

Stress-Management-with-Pets-768x502

Sociale gezondheid

Huisdieren helpen je ook om je sociale vaardigheden te verbeteren. Mensen die huisdieren hebben kunnen het gedrag van een dier lezen en daar dan vervolgens op reageren. Deze vaardigheid kan mensen ook helpen om hun algemene vermogen te ontwikkelen, wat er dan toe kan leiden dat mensen zich meer bewust zijn van menselijk contact en de interpretatie daarvan. Dit zorgt voor betere relaties tussen mensen en een beter begrip van gedrag. Wanneer je mensen beter begrijpt verminder je tegelijkertijd ook je stress.

Ben je er nog niet klaar voor om een huisdier te hebben? Geen probleem. Je hoeft niet per sé een huisdier te kopen, het is al voldoende om er bij eentje in de buurt te zijn. Misschien is een huisdier voor het hele kantoor wel een goed idee?
Vergeet niet om een foto van jou en je huisdier met ons te delen @thinkprodNL

Door Rosie To