Snelle oplossingen van een Productiviteits Ninja

Bevind je je in een stressvolle situatie waar je niet effectief mee om kunt gaan? Hier bij Think Productive Benelux BEGRIJPEN we je helemaal! Daarom delen we graag onze snelle oplossingen voor stress met je, of dit nou op het werk of thuis is.

Wandelen
Een andere omgeving verandert je humeur en hoe je dingen beziet en lopen helpt je om dat te bereiken. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan wandelen maar de belangrijkste zijn dat het je hersenen in een staat van meditatie brengt, wat er weer voor zorgt dat je stress vermindert. Daarnaast geeft het je ook energie, waardoor je gelijk weer de juiste mentaliteit hebt.

Shower-to-release-stress-768x512

Douchen
Douchen kan een ontspannend en kalmerend effect op je lichaam hebben omdat er dopamine in de hersenen wordt aangemaakt, wat er toe bijdraagt dat je genot ervaart en je voelt jezelf minder gestrest. Er wordt gezegd dat het helpt met je creativiteit en het genereren van ideeën. Neem een douche en spring in het diepe, omdat het meer goed doet dan voorheen werd gedacht.

Voedsel
Dit lijkt misschien onbelangrijk maar het juiste dieet en voedsel kunnen je helpen met je productiviteit en hoe je met het leven omgaat. Het is het fundament voor jouw welzijn en voor jouw overleving en wat je eet beïnvloed hoe je op taken reageert. Hydratatie is net zo belangrijk als het juiste dieet, zorg er daarom voor dat je gedurende de dag genoeg drinkt om je stress te verminderen.

Erover praten
Als sociale wezens gaan we het beste met stress om wanneer we er met iemand over kunnen praten. Het hardop verwoorden van onze problemen kan de situatie verbeteren en het maakt niet uit of dit thuis of op je werk plaatsvindt. Het is goed om het te erkennen, te adresseren en het daarna van je af te zetten en er niet naar terug gaan. Verwijder het van je gedachten door er met iemand anders over te praten.

Cup-of-tea-on-a-stressful-day-768x512

Thee
De Britten staan vooral bekend om hun kopje thee. Wat doen ze gedurende een crisis? Ze blijven kalm en gaan verder (met een kopje thee natuurlijk!). Wanneer de stress te veel wordt, verwijder jezelf dan van je werk of van een taak thuis en maak een kopje thee voor jezelf. Neem de tijd om de thee te drinken en laat de warmte je lichaam geruststellen. Een theepauze is soms het enige wat je nodig hebt om je gerevitaliseerd te voelen.

Wat zijn jouw snelle oplossingen voor een stressvolle dag? Deel ze met ons via @thinkprodNL

Door Rosie To