Voedsel voor Productiviteit

Mensen nemen aan dat een juiste denkwijze cruciaal is voor productiviteit. Dat is alleen maar gedeeltelijk waar. Onze lichamen moeten gevoed worden en er moet voor gezorgd worden, zodat we op ons hoogste niveau kunnen presteren. Het is niet genoeg om alleen maar geestelijk toegewijd te zijn aan je werk, terwijl je je lichaam tekort doet en het langzaam uit elkaar valt. Hieronder vind je voorbeelden van voedsel, aangeraden door een Productiviteits Ninja, die je zullen helpen om je productiviteit en je gezondheid te verbeteren.

Bananen
Zoals veel mensen misschien wel al weten zitten bananen vol met kalium. Kalium helpt je hersenfuncties en het verbeterd ook iemands humeur. Het produceert tryptofaan, een aminozuur dat snel in de neurotransmitter serotonine verandert. Als je niet genoeg serotonine in je lichaam hebt kan je humeur dalen en je vermoeidheid toenemen, het is daarom belangrijk dat je de waarden hoog en stabiel houdt. Daarnaast helpen bananen je met je geheugen en met het leren.

Food-for-Productivity-avocado-768x512

Avocado’s
Avocado’s bevatten meer kalium dan bananen. De voordelen worden daarom verdubbeld wanneer je een avocado eet. Daarnaast zit een avocado ook vol met verschillende voedingsstoffen, wat ervoor zorgt dat het één van de gezondste soorten fruit in de wereld is.

Volkoren Pasta
Als een koolhydraat levert volkoren pasta glucose – een suiker – dat een energiebron kan zijn waar we de juiste hoeveelheid van binnen moeten krijgen om onze hersen- en spierfunctie te ondersteunen. De koolhydraten van volkoren pasta worden langzaam afgebroken tot glucose, wat als positief effect heeft dat je bloedsuikerspiegel langzaam stijgt. Het gevolg daarvan is dat je snel en lang een verzadigd gevoel hebt.

Haver
Er is geen precieze oorzaak voor een hoge bloeddruk maar één factor die ertoe bijdraagt is stress. Het kan om verschillende soorten stress gaan, denk bijvoorbeeld aan je werk. Haver kan je bloeddruk verlagen en dat betekent dat je hoogst waarschijnlijk geen van de gezondheidsrisico’s oploopt die verbonden zijn aan een te hoge bloeddruk. Het resultaat hiervan is dat je minder vaak bij de dokter hoeft te zitten en dat je meer tijd hebt om productief bezig te zijn met je dag.

Food-for-Productivity-Nuts-768x512

Noten
Een studie onder oudere vrouwen toonde aan dat noten cognitieve functies verbeteren. Daarnaast scoorden vrouwen die noten aten, in tegenstelling tot vrouwen die geen noten aten, hoger in gebieden die te maken hadden met hun geheugen en aandacht. Noten helpen je niet alleen met je cognitieve functie maar ook met je algemene gezondheid.

Bosbessen
Het is aangetoond dat bosbessen je geheugen verbeteren. Bosbessen bevatten anthocyanen en daarvan wordt ook gedacht dat ze de signalen van neuronen in de hersenen laten toenemen, wat weer in verband staat met je geheugenfunctie en een verbeterde afvoer van glucose. Ze smaken dus niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens goed voor je lichaam en je hersenfunctie.

Eet jezelf productief en deel jouw snacks en maaltijden met ons via @thinkprodNL

Door Rosie To