Alternatieven voor Meditatie

Het idee achter mediteren is misschien aanlokkelijk voor sommige mensen, maar het doen dan net weer niet. Je hebt misschien echter wel het verlangen om zelfbewust te zijn en een gevoel van rust te ervaren, wat een resultaat kan zijn van meditatie, maar de acties die vereist zijn, de kunst van het zitten en stil zijn, stoppen je om dat te bereiken. Maak je geen zorgen, want wij hebben een aantal alternatieven voor meditatie die je de resultaten kunnen geven die je nodig hebt als een zelfbewuste Productiviteits Ninja.

Koken

Het is leuk om te doen en lekker om te eten. Sommige mensen hebben ondervonden dat koken een therapeutische uitwerking kan hebben die ervoor zorgt dat ze kalm blijven. Daarnaast heb je ook controle over wat er je lichaam binnenkomt, je weet immers welke ingrediƫnten je gebruikt. Tijdens het kookproces wordt het inventieve aspect van je persoonlijkheid naar buiten gebracht. Omdat het naast focus ook een totale absorptie van de situatie vereist, is dit een uitstekend alternatief voor meditatie.

cooking-768x547

Muziek

Wanneer je naar muziek luistert kom je in een rustige gemoedstoestand terecht en focus je je alleen maar op datgene waar je naar luistert. Het zorgt voor een verbeterde concentratie en de mogelijkheid om aan de alledaagse stressen van het leven te ontsnappen. Dit helpt je om de dingen los te laten waar je op dat moment mee zit. Als muziek niet helpt kun je ook gebruik maken van verschillende podcasts, zoals Beyond Busy.

Het bespelen van een instrument

Het leren bespelen van een instrument helpt je om je te focussen en om meer aandacht te besteden aan het geluid dat wordt geproduceerd. Het kan gebruikt worden als een vorm van therapie, om stress te verminderen. Daarnaast kan het ook de hersenen stimuleren en de verbondenheid tussen het lichaam en de geest vergroten.

playing-instruments-768x512

Ademhalingstechnieken

Ademhalingstechnieken helpen je om je stress te verminderen. Daarnaast kan het gebruikt worden als een alternatieve vorm van meditatie. Door ademhalingstechnieken toe te passen kun je jouw gedachtegang focussen op hoe je lichaam werkt en functioneert, en zo leer je dat zelfs iets simpels als ademhalen wonderen voor je kan verrichten.

Wandelen

Een simpele wandeling kan je helpen om een gevoel van rust te ervaren en om kalm te blijven. Terwijl je onderweg controle probeert te krijgen over je geest, beweeg je je lichaam ook en geef je het de kans om de omgeving in zich op te nemen. Op deze wijze kun je een routine van zelfbewust wandelen beginnen.

mindful-walking-768x512

Heb je hier iets ontdekt wat je leuk lijkt om te doen? Laat ons weten wat het beste voor jou werkt via @thinkprodNL

Door Rosie To

Koken doet het voor mij nog altijd, heerlijk lekker in pannen roeren en proeven. Beter dan eten. Maar wandelen is een goede tweede, met of zonder hond, rustig om me heen kijken, geen hoog tempo maar genieten van de omgeving staat voorop

Er kunnen geen opmerkingen geplaatst worden.