Verspil je vrije dagen niet!

Het is weekend! De mogelijkheden zijn oneindig. Ook al is het misschien verleidend om alleen maar t.v. te kijken, zorg ervoor dat je zondagavond niet het gevoel hebt dat je het hele weekend verspild hebt. Om je te helpen hebben wij, als Productiviteits Ninja’s, een aantal tips voor je.

Houd je NIET bezig met werk gerelateerde taken! Je vrije tijd moet gebruikt worden om jezelf weer van energie te voorzien en om gescheiden te zijn van je werk. Het is cruciaal voor je gezondheid en je welzijn om af en toe afstand te nemen van je werk. Geloof het of niet, zelfs pauzes dragen bij aan de productiviteit op je werkplek, het maakt niet uit hoe lang of hoe kort ze zijn.

Creatieve uitlaatklep

Raak betrokken bij een activiteit die je helpt om jezelf uit te drukken, zoals zingen, het bespelen van een instrument of een andere vorm van creativiteit. Creativiteit is niet alleen bevorderlijk voor je werk maar ook voor de rest van je leven omdat het verschillende vaardigheden en vormen van denken omvat, zoals het vermogen om te groeien en om obstakels als kansen te zien.

painting-768x432

Probeer iets nieuws

Dit is jouw kans om iets te doen wat je altijd al hebt willen doen. In plaats van gewoon de routine te herhalen van datgene wat je doet op je vrije dagen, gebruik het als een mogelijkheid om meer uit je tijd te halen. Dit kan ervoor zorgen dat nieuwe verborgen talenten tevoorschijn komen die je kunnen helpen met je werkleven en privéleven. Het helpt je ook om verschillende wonderen te ervaren en te beleven.

Wees actief

Er zijn dagen dat je inactief kunt zijn en er zijn dagen waar het loont om actief te zijn. Je moet een balans vinden en weten wanneer het passend is om lui of juist energetisch te zijn. Het gaat er niet om dat je jezelf uitput, maar dat je leert hoe je plezier kunt hebben en dat je een activiteit kunt vinden waar je hart sneller van gaat slaan zodat je het gevoel heb dat je leeft.

outdoor-activity-768x512

Maak datgene af waar je mee bezig was

Nee, dit heeft niets te maken met je werk. Een persoonlijk project, of een doel dat je voor ogen hebt, is genoeg om iets af te maken waar je al mee bezig bent geweest. Naast het bereiken van je doel zul je ook ontdekken dat je meer in staat bent om een taak te starten en te voltooien. Dit helpt je om een gedachtegang te hebben die bestand is tegen de moeilijkheden van het leven. Het bouwt voornamelijk je kracht en karakter op, zodat je niet opgeeft voordat je zelfs nog maar begonnen bent, en dit kan op alle aspecten van je leven toegepast worden.

travel-768x512

Ga op reis

In het algemeen is het belangrijk om al je vakantiedagen op te nemen! Onderzoek heeft aangetoond dat de landen waar werknemers meer gebruik maakten van hun vrije dagen een hogere productiviteitsratio hadden dan de landen waar dit niet het geval was. De gemiste vakantie resulteerde vaak in meer gemaakte fouten en een wrok tegenover collega’s. Aan de andere kant waren de werknemers die al hun vakantiedagen opnamen meer gemotiveerd om beter te werken, de duur van de vakantie had hier geen invloed op.

Kom uit je digitale bubbel en heb een geweldig weekend! Laat ons op maandag weten hoe je weekend was via @thinkprodNL

Door Rosie To