De beste apps voor goede gewoontes

Deze maand hebben we het over het hanteren van wapens en daar horen gewoontes ook bij! Gewoontes kunnen vastgezet worden, gevolgd worden en zelfs doorbroken worden. Na een aantal apps geprobeerd en getest te hebben, delen we graag een aantal van onze favorieten met je die je kunnen helpen gewoontes vast te zetten, te behouden of te doorbreken.

Irunurun

irunurun-actions-300x263

Ze opereren onder ‘acties zeggen meer dan doelen’ en ‘we zijn datgene wat we herhaaldelijk doen’. Irunrun vraagt je om een waarde te geven voor elk van je potentiële acties/ gewoontes. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen dat dertig minuten lezen elke dag meer waard is dan elke ochtend met een kop groene thee te beginnen, of andersom. Je beslist daarna hoe vaak je de taak wilt voltooien en je doel is om elke week een score van 100% te behalen. Deze app volgt je gewoontes op een speelvolle wijze, zodat je uitgedaagd wordt om je perfecte score te behouden.

Momentum

momentum-300x169

Als je verloren zou zijn zonder je Apple toestellen, dan is Momentum misschien wel de ‘habit tracker’ voor jou. Dit is een ‘breek de keten niet’ app die gebaseerd is op het productiviteitsgeheim van Jerry Seinfeld. Simpel gezegd, hoe vaker je jouw dagelijkse gewoontes voltooid, hoe langer de keten wordt; hoe langer de keten wordt, hoe meer gemotiveerd je wordt om het te behouden. Momentum synchroniseert gemakkelijk tussen een Mac en een iPhone en kan zelfs via een Apple Watch toegankelijk zijn. Vanaf je telefoon kun je gewoontes volgen en afvinken van het Vandaag-scherm (scroll van boven naar beneden), zonder zelfs de app ook maar te openen.

Streaks

streaks-apple-watch-300x176

Streaks is een andere ‘breek de keten niet’ app die een schone en minimalistische lay-out aanbiedt, die vooral aanlokkelijk is voor mensen die liever een visuele impuls krijgen om gewoontes aan te kweken. Je kunt maximaal zes taken kiezen waar je dagelijkse gewoontes van kan maken, op deze wijze limiteer je je doelen zodat je niet te veel hooi op je vork neemt. Net zoals bij Momentum kun je toegang verkrijgen via verschillende apparaten, inclusief een Apple Watch. In tegenstelling tot Momentum kost deze app wel geld – £2.99 om precies te zijn – maar als het visuele element belangrijk voor je is, dan is dit het zeker waard. Daarnaast is er ook een ‘Workout’ editie van de app voor mensen die fitness gewoontes proberen vast te zetten!

Strides

strides-app-300x151

Strides laat je gewoontes vastzetten en volgen vanuit verschillende categorieën: Gezondheid & Fitness, Productiviteit, Educatie, Geld, Zaken, Welzijn en Hobby’s. Van verschillende ‘tracker types’ selecteer je jouw specifieke doelen. Dit kan betekenen dat je een door jou vastgestelde waarde moet bereiken voor een bepaalde datum. Daarnaast analyseert Strides jouw data en zet het die informatie om in tabellen en grafieken zodat je een visuele representatie van jouw vooruitgang hebt.

Gebruiken jullie deze apps of andere apps? Laat het ons weten! Tweet @thinkprodNL.

Ja en nee. Er is alleen een iOS app. Het hart van irunurun is de website en die werkt ook onder Windows natuurlijk.

Er kunnen geen opmerkingen geplaatst worden.