Zet je stress om in productiviteit

Stress is iets waar we allemaal weleens last van hebben, zowel op een persoonlijk als op een professioneel vlak. Graag zouden we willen dat stress geen onderdeel meer van ons leven zou zijn. Stress kan echter goed voor je zijn als het gebruikt wordt voor je productiviteit. Op je werk is stress vaak de drijfveer om werkzaamheden voor een bepaalde deadline af te hebben, om op een creatieve manier problemen op te lossen en om dagelijkse crisissen te voorkomen. Onze Productiviteits Ninja’s proberen stressniveaus zo laag mogelijk te houden omdat ze weten dat te veel stress je productiviteit kan schaden. Om die reden praten we er niet alleen over maar delen we onze kennis ook via Time Management Workshops.

Het is moeilijk om goed te presteren wanneer je te veel nadenkt over externe zaken of wanneer je op een negatieve wijze beïnvloed wordt door een stressvolle situatie. Focus je in die situaties dan op de positieve stress, en zonder je af van de negatieve stress, om productiever te worden. Een aantal voorbeelden hiervan kunnen onderaan in de infographic van NetCredit gevonden worden.

Hoe beheer jij jouw stress? Laat het ons weten door onderaan een reactie te plaatsen of door ons te Tweeten via @thinkprodNL.

12-ways-to-turn-stress-into-productivity-1

Door Miles Singleton