Gemotiveerd aan het werk gedurende de vakantieperiode

Het maakt niet uit of je naar het buitenland gaat of in Nederland blijft, niets werkt meer afleidend dan het afronden van een checklijst en het treffen van voorbereidingen. Je productiviteit zal zeker op een negatieve wijze aangetast worden wanneer je op je werk nadenkt over datgene wat je op vakantie gaat doen. Maar wees niet bang, we hebben een aantal handige tips en trucs voor je die je zullen helpen om gemotiveerd te blijven.

Tip #1: Vakantie ‘Fun Points’!

Mensen die ‘Knowledge Ninja’ gelezen hebben zullen al bekend zijn met de fun points techniek. Probeer deze techniek toe te passen op je vakantie checklijst. Is je inbox leeg op vrijdagmiddag? Beloon jezelf dan door de stad in te gaan en die zonnebril te kopen die je wilde hebben. Heb je een project afgerond voor de deadline? Beloon jezelf dan door vanavond nog een excursie te boeken voor je vakantie. Deze lijst kan gemakkelijk aangepast worden en is oneindig. Daarnaast zorgt de lijst er ook voor dat er meer dopamine geproduceerd wordt waardoor je, voordat je op vakantie gaat, een beter humeur hebt!

Tip #2: Inbox Zero!

Het maakt niet uit of je voor een lang weekend, een week of twee weken op vakantie gaat, we weten allemaal dat we bij terugkomst een grote hoeveelheid e-mails kunnen verwachten. Probeer je inbox daarom zo leeg mogelijk te houden voordat je op vakantie gaat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over oude taken terwijl je op vakantie bent!

Tip #3: Krijg nu meer gedaan, zodat je later minder hoeft te doen

Ook al is dit misschien voor sommige beroepen niet realistisch, het is goed om in ieder geval deze denkwijze aan de dag te leggen. Simpel gezegd: er zullen, na je vakantie, minder projecten op je bureau liggen als je nu het meeste werk doet. Je wilt wanneer je terugkomt van vakantie immers niet aan de taken werken waar je voor je vakantie geen motivatie voor had!

Tip #4: Werk op het kantoor aan je gezondheid

Probeer deze deskercise oefeningen eens uit, zodat je je een stuk beter voelt wanneer je op vakantie gaat!

Heb je zelf nog een aantal goede tips? Plaats dan onderaan een opmerking of Tweet ons via @thinkprodNL.