Tools: oplossing of hulpmiddel?

Afleidingen, informatie overload, stress etc. staan allemaal met elkaar in verbinding en ze zorgen er in het kort voor dat onze hersenen vol komen te zitten met informatie/gevoelens waar we in feite niets mee kunnen. We raken afgeleid van datgene wat er daadwerkelijk toe doet en we zien gelijk wat voor effect dat heeft op onze productiviteit… een negatief effect. In een samenleving waar het draait om resultaten moeten we dus onze zaken op orde hebben. Maar hoe?

Online tools zijn voor de meeste mensen de uitkomst. Het probleem is dat ze vaak als dé oplossing worden gezien en niet als hulpmiddel. De resultaten zijn echter vaak teleurstellend en verwachtingen worden niet behaald. Hoe komt dat nou eigenlijk? Het antwoordt: mensen denken niet na voordat ze met een tool aan de slag gaan. Het is namelijk belangrijk om jezelf eerst een aantal vragen te stellen voordat je daadwerkelijk begint. Wat ga je bijvoorbeeld met dit tool doen en waarvoor en hoe ga je dit tool gebruiken?

Een tool kan alleen maar behulpzaam zijn als je weet waar je het voor gaat gebruiken en wat je precies wilt bereiken. En daar weet Marcel van den Berg, directeur van Think Productive West Europa, alles van! In zijn interview met Edwin van Sas geeft Marcel dan ook een aantal handige tips en laat hij zien welke 10 productiviteitstools onmisbaar zijn als hulpmiddel. Mis het niet!

Van welke productiviteitstools maak jij graag gebruik? Laat het ons weten via @thinkprodNL.