Hoe ik productief blijf: Nick Aiello

Het blog van Think Productive biedt verschillende ideeën aan waarmee je jouw productiviteit op een dagelijkse basis kunt laten toenemen. Binnen deze reeks artikelen worden bijvoorbeeld de geheimen van de meest efficiënte Productiviteits Ninja’s gedeeld. Deze keer nemen we een kijkje in het productieve leven van Productiviteits Ninja Nick Aiello.

Beroep: Productiviteits Ninja
Bedrijf: Think Productive Noord-Amerika
Locatie: Toronto, Canada
Andere titels die je hebt in je leven/meer informatie: Bemiddelaar, Keynotespreker, Biersommelier, Kerstman in winkelcentrum (echt waar!)

Wat is er belangrijk aan jouw werkplek?

Achtergrondmuziek. Ik luister graag naar jazz piano of klassieke muziek. Er moet wel wat natuurlijk licht zijn en het liefst ook een raam voor wat frisse lucht.

Welke Ninja eigenschap heb je het beste onder de knie?

Niet alledaags zijn. Lang geleden leerde ik het ‘Lens Spel’. Wanneer je vastzit of een ander resultaat wilt behalen moet je er volgens deze methode met andere ogen of lenzen naar kijken. Hoe zou een miljonair dit aanpakken? Of een student? Wat zou Walt Disney in deze situatie doen? Ik gebruik deze methode regelmatig en het zorgt er altijd voor dat ik buiten het kader denk.

Aan welke Ninja eigenschap werk je nog steeds?

Zelfbewust. Dit is al een tijdje mijn doel en ik word er steeds beter in. Ik zat te veel in mijn eigen hoofd. De realisatie dat het er bij zelfbewust zijn niet om gaat dat je geen gedachten hebt, maar dat je je bewust bent van de gedachten die je hebt was een grote doorbraak voor mij.

Zonder welke 5 apps zou je niet kunnen leven?

Vanuit het Ninja/ Productiviteit perspectief: Evernote en Todoist zijn twee apps die ik op dit moment onder de knie wil krijgen.
Voor persoonlijk gebruik: The Podcasts App, Google Maps voor routes en Duolingo om Frans en Italiaans te leren/bij te spijkeren.

Wat is jouw favoriete kantoorartikel en waarom is het een favoriet?

Na een jaar lang een leiderschapstrainingsprogramma gegeven te hebben gaf mijn klant me een portfolio. Mijn planner en kalender bevinden zich in mijn portfolio. Het is voor mij best wel speciaal.

Ik schrijf graag met gelpennen die zwarte inkt hebben. Ik markeer ook graag dingen, vooral in het groen. Ik heb het gevoel dat ik dankzij die kleur dingen beter kan onthouden.

Tijdens welk deel van de dag is je aandacht het meest proactief?

Ik ben een geprogrammeerde nachtuil, omdat ik jarenlang theatertraining gevolgd heb en restaurants gerund heb. Ik piek om die reden op vreemde tijdstippen: 10-11 a.m., 1:30-3:30 p.m. en 9 p.m.-00:00.

Wat doe je als je moe bent/ als je maar met moeite je aandacht kunt behouden gedurende de dag?

Ik schud het van me af! Ik sta en stretch. Ik ga naar buiten voor frisse lucht.

Wat is jouw beste advies voor stressreductie?

1) Ik heb een geweldige audiotape voor spierontspanning.
2) Een ‘Vrolijke’ afspeellijst.
3) Ik knuffel graag.

Wat is jouw e-mail regime?

Gedurende de dag probeer ik max. 4-5 keer mijn e-mail op vaste tijden te bekijken. Batchverwerking en Inbox Zero zijn essentieel.

Inbox to Zero opende mijn ogen en het veranderde mijn leven.

Wat doe je het liefst tijdens je middagpauze?

Ik kook graag en om die reden ga ik tijdens mijn middagpauze naar de markt of ik tref voorbereidingen voor een maaltijd.

Wat is het geheim van jouw productiviteit?

Ik heb de ‘work hard – play hard’ mentaliteit.
Als ik nu werk heb ik later tijd om dingen met mijn familie en vrienden te doen.

Door Hannah Urbanek