Wees ook onderweg een succesvolle fuelie

Wanneer je net zoals onze Productiviteits Ninja’s vaak onderweg bent of wanneer je van de ene vergadering naar de andere vergadering rent is het bijna de norm dat je maaltijden overslaat en voor een snelle hap gaat.

We gaan voor datgene wat snel en handig is wanneer we trek hebben en gestrest zijn. We halen een snack uit een automaat, we gaan even naar de supermarkt of we grijpen snel een koffie en een baguette. Op de korte termijn vult het misschien wel, maar het is niet echt handig. Je zult snel daarna namelijk weer trek hebben en dit is niet echt iets waar we als een fuelie naar streven.

Je eet de juiste voedingsmiddelen wanneer je ze ziet, hebt en bezit! Zo simpel is het. Wees goed voorbereid en zorg ervoor dat je de juiste voedingsmiddelen tot je beschikking hebt. Deze voedingsmiddelen kunnen zich thuis, op je werk of in je tas bevinden.

Wees goed voorbereid – Neem voedsel met je mee

Neem datgene met je mee wat handig, houdbaar en snel is. Hier zijn een aantal voorbeelden:

1) Groenten en Fruit – Snijd ze in stukken, koop een zak sla, een doosje cherrytomaten of gebruik de restjes van de vorige dag. Koop bessen of snijd fruit in stukken, doe ze in een potje en neem ze in je tas met je mee. Je kunt natuurlijk ook aan het begin van de week een zak appels kopen voor in de auto.

2) Eieren – Eieren zijn een geweldige vorm van fastfood. Ze geven je een vol gevoel, ze zorgen ervoor dat je je kunt focussen en ze bevatten ook nog eens verschillende essentiële voedingsstoffen. Gekookte eieren, in combinatie met gesneden groenten (paprika, tomaat of wortel), zijn een geweldige snack voor onderweg. Kook zes eieren tegelijkertijd. Je kunt ze ongepeld namelijk voor een week in de koelkast bewaren.

3) Griekse yoghurt – Doe wat yoghurt in een potje en strooi er wat nootjes en bessen overheen of neem alles apart met je mee. Je kunt onderweg natuurlijk ook altijd een potje yoghurt, een zak met nootjes en een stuk fruit kopen. Het is een perfecte snack voor op het vliegveld.

4) Smoothies – Deze kunnen gemakkelijk de dag van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden. Schenk het in een thermoscontainer en neem het met je mee. Je kunt het niet in je handbagage stoppen wanneer je met het vliegtuig op reis gaat, maar je kunt het wel de avond van tevoren bevriezen en op de dag van vertrek in je check-in bagage stoppen. Op deze wijze heb je een verkoelende en voedzame maaltijd wanneer je aankomt.

Perfectie is de vijand van vooruitgang en het kan natuurlijk weleens gebeuren dat je de plank misslaat. Dit is vooral het geval wanneer je onderweg bent. Probeer daarom elke keer weer de beste keuze te maken. Consistentie verslaat intensiteit!

Door Hannah Urbanek