Een Productiviteits Ninja is onzichtbaar

Wanneer we met naderende deadlines te maken hebben willen we ons het liefst in de schaduw verbergen en ver bij het licht vandaan blijven, zodat we een deel van het werk gedaan kunnen krijgen. Mensen weten echter dat je het druk hebt, ze weten waar je bent en wat je aan het doen bent. Het is om die reden zeer moeilijk om volledig in je werk op te gaan. Laten we daarom eens kijken hoe we dat kunnen veranderen!

Planning

Plan de dagen in die je aan diep werk wilt toewijden. Geef het een pakkende titel en laat mensen weten dat ze je gedurende die tijd niet moeten storen. Zet erbij dat het zeer belangrijk is en ga ervoor. Makkelijk.

Loskoppelen

Technologie. Gebruik initiatief. Zet je telefoon uit en zorg ervoor dat je geen notificaties meer binnenkrijgt (e-mail, social media, etc.). Soms moet je jezelf gewoon even van de rest van de wereld afscheiden om zaken gedaan te kunnen krijgen en om op een productieve wijze met je tijd om te kunnen omgaan.

Ruimte

Kies voor een ruimte waar je je eigen ding kunt doen. Het liefst een locatie waar je niet door andere mensen afgeleid kunt worden. Je zou je kantoor bijvoorbeeld kunnen inruilen voor een koffietentje. Een koffietentje waar je gefocust kunt werken. Je geeft je concentratievermogen op deze wijze een boost en je zorgt ervoor dat je ‘onzichtbaar’ blijft.

Hoofdtelefoon en Post-It Notes

Ok√©, je kunt niet altijd onzichtbaar zijn. Je kunt echter wel zichtbaar aantonen dat je onzichtbaar wilt zijn door een hoofdtelefoon te dragen wanneer je het druk hebt en in de flow bent of door een Post-It op je bureau te plakken waar ‘Niet Storen’ op staat.

Hoe pak jij het onzichtbaar zijn aan? Laat het ons weten via @thinkprodNL.

Door Rosie To