Wees niet langer alledaags!

September is voor velen van ons de moeilijkste maand van het jaar. Er is geen ontkennen meer aan… De zomer is voorbij, de kinderen gaan weer naar school en ook wij gaan weer aan het werk. We pakken de ‘oude routine’ als het ware weer op en komen weer in de sleur van het leven terecht. Wanneer staat die volgende vakantie ook alweer gepland? Dat moet anders kunnen! En om die reden dagen we je in de maand september dan ook uit om je leven voor goed op z’n kop te zetten. We zeggen gedag tegen het alledaagse en we verwelkomen de nieuwe mogelijkheden die het ons kan bieden. Het is tijd voor een ’throwback’ naar vorig jaar!

Twee jaar geleden bracht het Outreach team van het Think Productive Hoofdkantoor de eerste Uitdaging uit om niet Alledaags te zijn: 31 dagelijkse uitdagingen gedurende de maand juli, met als doel om aspirant Productiviteits Ninja’s te helpen minder alledaags te zijn in hun dagelijks leven en om ze te inspireren om ‘outside the box’ te denken. Vanwege het grote succes gingen wij vorig jaar juli ook de uitdaging aan en we zijn blij om mede te kunnen delen dat ook dit jaar de uitdaging weer TERUG is!

Voordat we je in meer detail gaan uitleggen waar de uitdaging over gaat (en hoe je kunt deelnemen), horen we je vragen: ‘Wat is niet alledaags zijn?’ Het is datgene wat ‘tegengesteld is aan wat gebruikelijk, traditioneel of geaccepteerd is’. Voor een Productiviteits Ninja is niet alledaags zijn echter meer dan dat.

Wanneer je een niet alledaags Productiviteits Ninja bent, ben je niet bang om van de gebruikelijke route af te dwalen om ‘dingen gedaan te krijgen’. Het gaat er namelijk om dat je je grenzen verlegt, dat je de status quo in twijfel trekt en dat je je meer focust op het eindresultaat en minder op hoe je daar terechtkomt. En het belangrijkste misschien nog wel is dat het om openheid gaat: openstaan voor nieuwe ideeën, openstaan om te veranderen en openstaan om iets op een andere manier te doen.

Ga met ons de uitdaging aan!

We zullen gedurende de maand september elke werkdag uitdagingen posten die je zullen helpen om uit de sleur van je dagelijkse routine te komen. Je zult ze elke ochtend tegenkomen op ons Twitter account. We maken ook gebruik van #NinjaChallenge, zorg er dus voor dat je gebruik maakt van deze hashtag wanneer je @thinkprodNL Tweet om ons te laten weten hoe het gaat!