Ontspan, het is weekend!

Het is bijna weekend. Na een lange werkweek kijk je er al naar uit om de stekker eruit te trekken en om rustig te genieten van je vrije tijd. Maar wie van ons doet dat ook echt? Onze Productiviteits Ninja’s hebben het vaak over de balans tussen werk en privé maar we begrijpen ook dat het aanbrengen van een scheiding moeilijk kan zijn. We leven in een technologisch tijdperk. We zijn steeds online, wat ervoor kan zorgen dat het moeilijk is om dat extra beetje werk te weerstaan. Ook al kan het in eerste instantie moeilijk zijn om de stekker eruit te trekken, de voordelen zijn het uiteindelijk meer dan waard.

We bedoelen hier niet mee te zeggen dat je elke dag moet uitslapen en een Netflix marathon moet houden. Het gaat er juist om dat het gezond is om tijd vrij te nemen van je werk en technologie. Grijp de kans om datgene te doen wat je gelukkig maakt en wat ervoor zorgt dat je tijd voor jezelf hebt. De waarheid is dat we ons allemaal op de één of andere manier gestrest voelen en ons werk speelt daar een grote rol in. Het is daarom belangrijk om een pauze te nemen in het weekend. Rust uit en ontspan, zodat je er maandag weer fris tegenaan kan.

Het team van Net Credit heeft om die reden een Infographic samengesteld met 14 wetenschappelijke redenen die laten zien waarom het belangrijk is om afstand te nemen van je werk in het weekend.

Overlapt je werk vaak met je weekend? Bekijk dan eens onze Time Management Workshops.

Welke methoden gebruik jij om je los te koppelen van je werk gedurende het weekend? Laat het ons weten door onderaan een opmerking te plaatsen of door een bericht achter te laten via @thinkprodNL.

Door Miles Singleton

Er kunnen geen opmerkingen geplaatst worden.