De 9 eigenschappen van een Productiviteits Ninja: 9. Mens, geen superheld

We zijn het nieuwe jaar begonnen met een serie blogposts over de 9 eigenschappen van een Productiviteits Ninja uit het boek van Graham Allcott. In het boek worden de volgende 9 eigenschappen behandeld en uitgelegd wat je ervan kunt leren voor jouw werk vandaag de dag.

Een Ninja is:

1. Rustig en Kalm
2. Meedogenloos
3. Weet wapens te hanteren
4. Onzichtbaar en gebruikt Camouflage
5. Niet alledaags
6. Behendig
7. Zelfbewust
8. Voorbereid
9. Mens en geen superheld

Een Ninja is geen superheld… al lijkt het soms wel zo

Als je gaat denken als een Ninja en de 9 eigenschappen gaat toepassen in je leven, ervaar je meer vrijheid, plezier en wordt je super productief! Soms lijkt het voor je omgeving of je een superheld bent die over bijzondereNot_not_superheroes krachten beschikt. Maar een Ninja is iets heel anders dan een superheld. Een Ninja is een gewone man of vrouw die beschikt over bepaalde tools, vaardigheden en de juiste mindset. Het heeft niets te maken met superkrachten of Kryptoniet.

Een Ninja bouwt een reputatie als iemand waar je van op aan kunt, die levert, die beslissingen durft te nemen en z’n werk serieus neemt. Een Ninja is gepassioneerd en altijd rustig en kalm. Kortom, Ninja’s zijn mensen die dingen gedaan krijgen!

Ook bij een Ninja gaat het wel eens mis

In veel time management boeken presenteren de ‘goeroe’s’ zich graag als helden die het allemaal perfect voor elkaar hebben en waar alles altijd lukt – als je je maar aan de methode houdt… Als lezer blijf je dan soms achter met het gevoel dat dit voor jou niet haalbaar is. In de zoektocht naar productiviteit slaat een Ninja de plank weleens mis of maakt er een zooitje van. Het gaat bij iedereen wel eens mis, het maakt niet uit hoe georganiseerd, intelligent en gestructureerd je bent of denkt te zijn.

Als je perfectie nastreeft is de kans groot dat dit mislukt. Je kunt ook als doel hebben om als Ninja rustig en kalm, meedogenloos, met goed gebruik van wapens, onzichtbaar, niet alledaags, behendig, zelfbewust en voorbereid je doelen te bereiken en slagen! Yep, fouten maakt iedereen, het wordt nooit perfect en je krijgt nooit alles volledig onder controle. Maar wat wel kan is om je productiviteit te verhogen op een manier die je nooit voor mogelijk hebt gehouden.

We kunnen geen superheld van je maken. Maar we kunnen je wel helpen een Ninja te zijn!